Lästid: 1 minut
Unbiased Day: Möt Frida Monsén från ICA-gruppen
Så tjänar din organisation på skills-baserad talangutveckling
Vad innebär egentligen skills-baserad talangutveckling? Hur kommer du igång och vad är viktigt att tänka på? Det och mycket mer får veta du när Frida Monsén, Learning & Talent Lead IT/Tech på ICA-gruppen, gästar Unbiased Day 2024.
Nyfiken på Frida Monséns föreläsning på Unbiased Day 2024?
Ta del av en summering här! 👉 Frida Monsén: Så tjänar du på skills-baserad talangutveckling
Frida Monsén har en bred bakgrund inom affärs- och digital produktutveckling samt HR-konsultation, särskilt inriktad mot organisationsinlärning. Med en bakgrund som ”gamer” tar hon ofta inspiration från spelvärlden för att berika sitt arbete. Med två TEDx Talks i bagaget är hon dessutom en frekvent anlitad föreläsare på temat lärande och digitalisering.
I sin nuvarande roll på ICA-gruppen fokuserar Frida på kompetensförsörjning, lärande och talangutveckling inom Tech. Hon ligger även bakom konceptet Greenhouse – ett gemensamt initiativ mellan IT/Tech och HR, utformat för att öppna nya vägar för utveckling och karriär inom koncernen.
På Unbiased Day 2024 kommer Frida att dela med sig av sina insikter, med särskild vikt på det högaktuella ämnet skills-baserad talangutveckling. Konkreta tips och inspiration utlovas, så säkra din plats redan idag!
För att lyckas skapa affärsvärde i en värld där utvecklingen går allt snabbare behöver vi som organisation ha ett starkt fokus på skills.
Frida Monsén
4 snabba frågor till Frida Monsén inför Unbiased Day 2024
- Varför ska chefer ta del av din föreläsning?
– För att få en glimt av vad som är möjligt kopplat till kompetensförsörjning och lärande när du vågar kliva utanför boxen. Exempelvis genom att samarbeta i crossteam och tänka helhet kring kultur, kompetens, arbetssätt och ledarskap. - Varför är skills-based utveckling avgörande för Sveriges kompetensframtid?
– Anställdas kompetens är både företagets och den enskilda medarbetarens ”valuta”. Därmed finns en win-win för både individ och företag att fokusera på just kompetens, ”skills”. I en värld där utvecklingen går allt snabbare finns ett affärsvärde för en organisation att visa att en ny medarbetare är adaptiv och successivt kan och kommer att förvärva ny kunskap och färdigheter i den takt som omvärlden kräver. För medarbetaren är förvärvad kompetens något som de kan ta med sig och omsätta i nya kontexter – om och om igen. - Vad är dina viktigaste lärdomar av att implementera skills-baserad talangutveckling i en förändringsbenägen IT-organisation?
– Bara börja. Om du försöker ha hela systemet klart innan du sätter i gång kommer ni med stor sannolikhet inte komma i gång alls. Jobba parallellt med systemfrågan, kulturfrågan, ledarskap och arbetssätt. Build as you go och skapa allianser med framåtlutade personer i verksamheten. - Vad är det viktigaste budskapet du vill förmedla till åhörarna?
– Att initiera en skills-baserad strategi är mindre komplicerat än det verkar. Jag vill inspirera till att ta det första steget mot en mer adaptiv och lärande organisation.