UX/UI-designer till Hemnet, Stockholm

UX/UI-designer till Hemnet, Stockholm

Uppdragsgivare Hemnet
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Design & UX
Sista ansökningsdag 2020-02-07
Centralt kontor Centralt kontor
Livspussel Livspussel
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Tjänste&shypension Tjänste­pension

Forma Sveriges mest populära bostadsportal, byggt för världens mest hemkära folk, som UX/UI-designer på Hemnet

Svenskarna är det folk som älskar att köpa, sälja och drömma om nya hem allra mest. På Hemnet får du som UX/UI-designer forma den mest populära bostadstjänsten i Sverige med 2.8 miljoner besökare i veckan. UX/UI-området har en betydande roll i affärs- och produktutvecklingen på Hemnet. Här väntar stort inflytande över produkterna, engagerade användare och en modern organisation, med ett gemensamt mål att ständigt bli bättre. Om du som Hemnet har en förkärlek för att jobba hypotesdrivet, experimenterande och datadrivet kommer du trivas här som UI/UX-designer!

VI ERBJUDER DIG

  • Möjligheten att forma en av Sveriges största bostadssajter, besökt av 2.8 miljoner användare i veckan
  • En organisation där UX/UI har en central roll som medför stora utrymmen att påverka vad som görs och hur man jobbar tillsammans
  • Jobb i små autonoma team där det är självklart att komma med nya idéer, ifrågasätta, samarbete och ha roligt varje dag
  • Ett kontor beläget i centrala Stockholm med en avslappnad och lekfull atmosfär

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som UX/UI-designer får du stort inflytande. Du kommer jobba som en del i ett team med utvecklare, dataanalytiker och produktägare för att skapa riktning i design som bidrar till att uppfylla Hemnets produktmål och effektmål. Detta innebär att du bland annat kommer:

  • Jobba iterativt i alla delar av UX-processen och leda och själv utföra arbete inom utforskande, user research, konceptdesign, interaktionsdesign och utvärdering
  • Förstå och balansera kundbehov, affärsmål och teknisk genomförbarhet
  • Presentera och motivera designbeslut för produktägare, team och andra intressenter
  • Facilitera och leda workshops
  • Jobba med gränssnittsdesign för webb tillsammans med utvecklare

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Hos Hemnet blir du del av ett team som ansvarar för alla de produkter Hemnet utvecklar för bostadssäljare, vilket är ett högprioriterat område. Du kommer tillhöra Hemnets utvecklingsavdelning och jobba i ett agilt produktutvecklingsteam tillsammans med utvecklare, analytiker och CRO-specialister samtidigt som du har daglig kontakt med andra UX/UI-designers.

MER OM DIG

Du är en driven och nyfiken UX-designer med ett stort intresse att grotta ner dig i kundinsikter och utforska hypoteser för att förstå beteenden, behov och förväntningar. Förändringar och utmaningar är du inte rädd för, snarare ser du det som utvecklingsmöjligheter. Du är team-orienterad och trivs i mötet med användare och kunder samt delar med dig av insikter till kollegor för att nå gemensamma mål.

Vi ser att du har tidigare erfarenhet av UX-design inom digital produktutveckling. Du har vana av att jobba hypotesdrivet och experimenterande, samtidigt som du förhåller dig till data för att skapa riktning i designbeslut. Kvalitativ och kvantitativ research är självklara inslag i ditt arbete. Här är det du som kommer att äga designprocessen, varför det är viktig att du känner dig trygg i din kompetens. Då du kommer ha många kontaktytor så vi ser därmed att du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

Hemnet

Vi finns för världens mest hemkära folk. Varje vecka kommer 2,8 miljoner unika besökare till Sveriges största bostadssajt via mobilen, plattan eller datorn. Några letar efter något på landet, andra efter ett hem mitt i smeten. Några drömmer om högt i tak, andra om låg avgift. Oavsett storlek och sort, gör vi på Hemnet allt vi kan för att hjälpa världens mest hemkära folk att uppfylla sina bostadsdrömmar.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!