Utvecklare till finansiellt affärssystem (Murex)

Utvecklare till finansiellt affärssystem (Murex)

Uppdragsgivare Svensk Exportkredit
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2021-02-10
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Centralt kontor Centralt kontor
Gym på kontoret Gym på kontoret
Sjukvårds&shyforsakring Sjukvårds­forsakring

Är du en person som inte räds utmaningar och tilltalas av komplex finansiell problemlösning? Vi söker dig till Svensk Exportkredit

Nu har du en unik chans att få bli en del av SEK i Stockholm och få jobba med hjärtat i vår affär! Vill du vara med och möjliggöra så att fler svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga? Detta är en perfekt roll för dig som gillar att utveckla och lära dig nytt i en roll nära både IT och verksamhet! Här bidrar vårt gemensamma arbete till en viktig samhällsfunktion och vi söker nu dig som vill göra stor skillnad för både vår verksamhet och samhället i stort.

Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export.

VI ERBJUDER DIG

Här omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering och som tillsammans jobbar för att ta fram riktigt vassa lösningar. Här kommer du bland annat att få:

  • Möjlighet att jobba brett med exempelvis finansiella lagkrav och göra nya riskberäkningar
  • En dynamisk internationell miljö med högt tempo, där IT och affärsverksamheten jobbar nära tillsammans
  • Bli en del av en välkomnande och stabil organisation som har en positiv och viktig samhällsfunktion genom att främja svensk exportnäring

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Här kommer du att få jobba brett med alla delar av affärssystemet Murex från design, specifikation, utveckling och konfigurering. Här kommer du bland annat:

  • Ta in önskemål från verksamheten och tillsammans med teamet designa lösningar som ni sedan utvecklar och konfigurerar
  • Förvalta, utbilda och stötta användarna samt vidareutveckla Murex.
  • Ha en övergripande förståelse för systemet, integrationerna och anslutande data från andra system
  • Hantera, utreda och arbeta fram lösningar vid incidenter

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Här blir du en del av Team Business System Murex bestående av 7 andra kompetenta kollegor med olika spetsområden men med alla fokus på det finansiella affärssystemet Murex. Du kommer tillhöra området Utveckling och Förvaltning med ca 40 medarbetare som är indelade i olika arbetsgrupper. Hela IT avdelningen består av ca 80 kollegor som alla sitter på huvudkontoret i moderna lokaler centralt i Stockholm (Klarabergsviadukten).

MER OM DIG

Vi söker dig som är en prestigelös lagspelare som sätter teamet först. Du brinner för komplex problemlösning och räds inte utmaningar utanför din komfortzone. Eftersom du kommer att jobba med alla delar av systemet är det viktigt att du har ett holistiskt tänk och en analytisk förmåga att bryta ner problem men också se helheten. Du trivs i roller i gränslandet mellan IT och verksamhet och gillar att förenkla och optimera för verksamheten och generera riktigt affärsvärde.

Det är ett krav att du har någon Teknisk högskoleutbildning inom IT/Finansiell matematik/Industriell ekonomi eller likande. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet från något finansiellt affärssystem såsom Murex, Calypso, Front Arena Prime eller liknande. Det är även ett stort plus om du har tidigare erfarenhet från finansbranschen.

Eftersom du kommer ingå i ett internationellt team är det ett krav att du är bekväm både med Svenska och Engelska i tal och skrift.

Svensk Exportkredit

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2019 lånade SEK ut sammanlagt 74,5 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

OBS! Vi kommer börja ta in kandidater för en första intervju i början av augusti pga sommartider.

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!