Senior backendutvecklare (Javascript) till UR

Senior backendutvecklare (Javascript) till UR

Arbetsgivare Utbildningsradion (UR)
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2020-10-06
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Livspussel Livspussel
Ny Teknik Ny Teknik
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter

UR söker en erfaren backendutvecklare som vill bidra till något större med möjlighet att göra skillnad i människors lärande!

Utbildningsradion (UR) har en viktig funktion i samhället och vårt uppdrag är att våra program och tjänster ska vara tillgängliga för alla i Sverige. UR Play är vår primära distributionsplattform som når både skolvärlden och allmänheten genom webb och appar.
Tjänsten är en nyckelroll i vårt centrala backend-team och du kommer i huvudsak att arbeta med allt spännande som inte syns. Tillsammans med UR:s familjära team kommer du att utveckla Sveriges viktigaste streamingtjänst!

VI ERBJUDER DIG

Du blir en del av ett självgående team som tar egna beslut och som jobbar användarcentrerat och hypotesdrivet mot gemensamma mål.

Vi värderar kunskap, nya idéer och uppmuntrar till att hitta snygga, kreativa lösningar. Du kan växa i alla delar i mjukvarans livscykel – från implementation av sök, algoritmer och API:er till dev-ops och infrastruktur. Vi jobbar agilt och har en vältrimmad CI/CD-kedja där vi släpper vältestad kod till produktion flera gånger per dag. Det ges utrymme att testa idéer och tveksamheter på våra regelbundna labbdagar och Public Service-gemensamma hackdagar.

Avdelningen har en stark position inom organisationen och du kommer att få stor tillit att driva UR:s produkter framåt.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

  • Ansvarar för och påverkar övergripande arkitektur och riktning för UR Play och relaterade tjänster
  • Utvecklar UR:s sökmotor och interna API
  • Testa och implementera nya tekniker för att göra UR:s produkter mer funktionella och effektiva inom lärande och öka UR:s samhällsnytta

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Teamet består av fyra andra backendutvecklare som arbetar i nära samarbete med avdelningens övriga team - App, webb och UX.

Du kommer att sitta i Kunskapshuset, granne med SVT och SR vid Gärdet i Stockholm.

MER OM DIG

Vi söker en person med brett tekniskt intresse som har arbetat med utveckling i stora och små projekt i flera år. Du har Förståelse för programmering och systemutveckling som koncept och värdet av en modern stack är nödvändigt för att på roligast och bästa sätt möta teamets olika utmaningar. Ramverk, programmeringsspråk eller konventioner är inget som begränsar dig samtidigt som förvaltning kan vara mysigt.

Vi tror att du har djup kunskap inom JavaScript (TypeScript) och även har erfarenhet av node.js. Vi ser även gärna att du arbetat med sökmotorer tidigare (ElasticSearch och/eller Solr) samt erfarenhet av skalbar API-design. Utöver detta tror vi att du gillar att rota i MongoDB, Kibana, Rancher, Kubernetes, Docker, Jenkins samt New Relic. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet, skolvärlden och/eller streamingtjänster.

Utbildningsradion (UR)

Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program via SVT:s och SR:s marksändningar. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Företaget är i en spännande utvecklingsfas och digital transformation. I januari 2019 lanserade vi vår nya vision Frihet genom kunskap – till de många och de få. Genom att utgå från viktiga samhällsutmaningar och kombinera journalistik och pedagogik skapar UR program som väcker intresse, känslor och förståelse – för att våra användare ska kunna se på sig själva och världen med större kunskap.

Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Fackliga upplysningar lämnas av Thomas Boström, SACO, John Naeslund, Unionen, och Åsa Tolgraven, SJF. Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00.

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!