SAS-utvecklare till SEB i Stockholm

SAS-utvecklare till SEB i Stockholm

Arbetsgivare SEB
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data & Analytics
Sista ansökningsdag 2019-10-02
Gym på kontoret Gym på kontoret
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Livspussel Livspussel

Trivs du i en utmanande miljö med många kontaktytor?

Som SAS-utvecklare blir du specialist inom Solvency och kommer jobba nära både IT och affären!

Välkommen till det erfarna SAS-teamet på SEB Pension och Försäkring! Här kommer du få djupdyka i Solvency-området och utveckla i SAS. Du kommer att utgöra en viktig del i dialogen med externa och interna funktioner. Du får även möjlighet att vara med om en transformationsresa mot en digitaliserad och agil bank där vi ser fram emot att du är med och formar bankens framtid. Gillar du att ta ansvar, motiveras av att lösa problem och har ett intresse för vår affär är rollen som SAS-utvecklare något för dig!

OM JOBBET

Du kommer att tillhöra Solvency teamet och kommer framförallt jobba med förvaltning och vidareutveckling av affärskritiska system inom området för Business Intelligence och Financial reporting. Det innebär bland annat att du kommer:

  • Arbeta operativt med rapportering, felsökning och analys av loggar
  • Generera data för riskberäkningar och ha god förståelse för aktuella instrument
  • Verka i ett stort nätverk bland verksamhetens alla användare, aktuarier och kapitalförvaltare
  • Var specialist på verktyg från SAS Institute som FRSII2 och EGRC, Data Integration-Studio och SAS Base.

I ditt team ingår idag 3 andra personer. Gemensamt för dem är hög kompetens inom SAS-utveckling och Solvency-området samt ett genuint intresse för affären. Organisatoriskt tillhör du IT och området för affärssystem och affärsutveckling. Teamet ingår i en distribuerad organisation då koncernen sträcker sig till Lettland, Danmark och Kuala Lumpur.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i din roll som Business Analyst/SAS-utvecklare behöver du vara en person som motiveras av att få lösa problem och trivs med ansvar i din vardag. Då en stor del av arbetet är självständigt behöver du vara initiativrik och självgående.


Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av förvaltning i en komplex IT-miljö och gedigen kunskap inom SAS Base. Du behöver ha erfarenhet av SAS Macro-programmering. Du behöver känna till ETL-verktyget Data Integration Studio (DI – Studio). Erfarenhet av rapporteringsverktyget FRSII2 och EGRC är meriterande. Vidare är det meriterande om du har förståelse för Solvency-området och/eller finansiella instrument sedan tidigare samt XBRL. Du trivs med att kommunicera med andra och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du behärskar svenska och engelska väl.

LÄS MER OM HUR DET ÄR ATT ARBETA PÅ SEB

www.sebgroup.com/career

 

SEB

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din rekryteringsupplevelse med Ada

Sök jobbet utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med ansvarig rekryterare.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Träffa din nya chef

Du besöker företaget, träffar den rekryterande chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Nytt jobb!