Säkerhetsarkitekt till SEK i Stockholm

Säkerhetsarkitekt till SEK i Stockholm

Arbetsgivare Svensk Exportkredit
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2020-02-12
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Centralt kontor Centralt kontor
Gym på kontoret Gym på kontoret
Sjukvårds&shyforsakring Sjukvårds­forsakring

Som Säkerhetsarkitekt hos Svensk Exportkredit (SEK) kommer du att verka i en internationell och utmanande miljö inom finans!

I rollen som Säkerhetsarkitekt kommer du få stort utrymme att göra skillnad, du kommer bl.a. att jobba med att ta fram nya processer och metoder för att hålla SEK uppdaterat inom säkerhet.

VI ERBJUDER DIG

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder.

På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

 • Granska IT-säkerhet i projekt, uppdrag och linje, ta fram rekommendationer och lösningar baserat på hot och riskanalyser.
 • Tillsammans med övriga medarbetare i säkerhetsteamet, (CSO och Compliance & Security specialist), ta fram nya och förbättra existerande IT-säkerhetslösningar.
 • Tillsammans med övriga arkitekter dokumentera och skapa strukturkapital relaterat till din domän.
 • Medverka i arkitekturrådets arbete i projekt, uppdrag och linjearbete med ansvaret för säkerhetsaspekter.
 • Omvärldsbevaka IT-säkerhetsområdet och hjälpa till att ta fram säkerhetsperspektivet i målarkitektur och roadmap.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ha en övergripande roll där du kommer ingå i arkitekturrådet och jobba nära SEK:s säkerhetschef. Du kommer sitta i moderna lokaler i Waterfront Building på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.

MER OM DIG

I rollen som Säkerhetsarkitekt söker vi dig som har gedigen erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet där du verkat både operativt och strategiskt och kan då se både helhet och gå ner på detaljer.

Vi ser också att du har:

 • Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet.
 • Arkitektur och design av IT-säkerhetslösningar.
 • Erfarenhet av outsourcing, styrning och samarbete med externa leverantörer.
 • Goda kunskaper om operativsystem, framförallt MS-Windows och/eller Linux.
 • Relevant högskoleutbildning och kurser.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande:

 • Relevanta certifieringar inom IT-säkerhet som t.ex. CISSP ISSAP/ISSEP, CISM, CRISC, CISA, CIPT.
 • Kunskap och erfarenhet om säkerhet för molnplattformar såsom MS-Azure och Amazon AWS, kunskaper om Swift CSP/CSCF.
 • Arbetat i bank eller försäkring, gärna i internationell miljö.
 • Erfarenheter av säkerhetsaspekter rörande digitalisering av verksamhet.

Svensk Exportkredit

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!