Javautvecklare till Facility Labs i Danderyd

Javautvecklare till Facility Labs i Danderyd

Arbetsgivare Facility Labs
Placeringsort Danderyd
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2021-07-09
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Jobba hemma Jobba hemma
Livspussel Livspussel
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling

Vill du fortsätta jobba remote? Hos Facility Labs blir du tekniskt ansvarig för en unik och innovativ produkt i en flexibel miljö!

Som Javautvecklare hos oss på Facility Labs kommer du att få ett stort utrymme att utforma en komplex och innovativ tjänst inom trafikanalys. Här blir du en avgörande del av ett mindre, teknikdrivet team som brinner för produkten, där både hård- och mjukvara byggs och utvecklas på plats i Danderyd, utanför Stockholm.

VI ERBJUDER DIG

Här erbjuds du en arbetsplats som har stor förståelse för dig, ditt välmående och ditt livspussel. Din roll kommer innebära stor frihet och flexibilitet i form av tekniska val och arbetsuppgifter. Hos oss är det fokus på möjligheter, inte hinder!

Som Javautvecklare hos oss kommer du få ett tekniskt helhetsansvar. Här kommer du tillsammans med teamet att vidareutveckla vår produkt som gör olika trafik- och samhällsanalyser för optimering av infrastruktur. Här hjälper vi våra kunder med bland annat trafikplanering, personalplanering, samt att nå diverse miljömål.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I din roll som Javautvecklare så ansvarar du för programvara i vår Java EE-baserade serverlösning samt även tillhörande klientprogram och protokoll. Detta innebär att du kommer ansvara över både back- och frontend-utvecklingen som kräver en snabb och säker överföring av data från hårdvara till mjukvara.

Webbgränssnittet är skrivet i JSP, HTML5, CSS3, JavaScript och JQuery. Du kommer vara involverad genom hela utvecklingscykeln av systemet för att vidareutveckla, förbättra och underhålla systemet.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer vara en del av ett familjärt och högst tekniskt intresserat team om sju personer där du kommer jobba nära en annan mjukvaruingenjör, analytiker samt hårdvarutekniker. Vi sitter i Danderyd utanför Stockholm nära E18, alternativt en kort promenad från Mörby Centrum.

MER OM DIG

Vi söker dig som har en stor passion för teknik och utveckling. Du använder gärna din kreativitet och innovationsförmåga och har inga problem med att ta egna initiativ och ett stort ansvar i teamet. Du har lätt för att kommunicera och talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

För att du ska komma väl in i rollen hos oss ser vi också att du har goda kunskaper och erfarenheter av:

  • Fullstack-utveckling i Java EE, inklusive EJB3, JPA, JDBC, JSP, JSTL eller liknade teknik.
  • Webbteknik i form av HTTP, HTML5, CSS3, JavaScript och JQuery.
  • Databasdesign och SQL.
  • Linux, och gärna flera andra OS. LPI-certifieringar är ett plus.

Facility Labs

Facility Labs trafikmätningar ger dig basen för kvalificerade beräkningar kring kapacitet, framkomlighet, miljö och säkerhet. Du får historisk rådata för vidare statistisk behandling för analys, samhällsplanering, OD-estimering m.m. Du får en detaljerad bild av trafiken och exakta uppgifter om de passerande fordonens egenskaper. Framför allt får du en kvalitetssäkrad bild av verkligheten som du kan använda i samhällsekonomisk analys - för miljömål, trafikplanering, personalplanering och beslut.

Ny teknik ger dig en konkret och mångfacetterad bild av trafik. - Du får en bild av trafikflödet som skiljer ut genomfartstrafiken från det lokala trafikflödet. - Du får en specifikation av vilka typer av fordon som passerar och exakta uppgifter om fordonsegenskaper såsom längd, bredd, taxibilar, lastbilar, användningssätt, miljöklass och årsmodell. - Du får en exakt uppgift om i vilka postnummerområden fordonen är registrerade och en tydlig bild av ägarna ur ett befolkningsstatistiskt perspektiv. - Du ser hur många fordon som ägs av privatpersoner respektive organisationer. - Du får ett mätvärde på hur stora de klimatpåverkande utsläppen är, var de är som störst och när på dygnet de kulminerar. www.facilitylabs.com

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!