IT-arkitekt inom Infrastruktur till SEK, Stockholm

IT-arkitekt inom Infrastruktur till SEK, Stockholm

Arbetsgivare Svensk Exportkredit
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2020-02-13
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Centralt kontor Centralt kontor
Gym på kontoret Gym på kontoret
Sjukvårds&shyforsakring Sjukvårds­forsakring

Brinner du för att utveckla infrastrukturen på en strategisk nivå? Sök då till Svensk Exportkredit (SEK) i Stockholm.

I rollen som IT-arkitekt inom infrastruktur kommer du jobba nära andra IT-arkitekter och vara en avgörande del för att ta fram SEK:s framtida IT Infrastruktur.

VI ERBJUDER DIG

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder.

På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

 • Driva visions-, strategi- och designarbetet kring SEKs infrastruktur.
 • Kunna översätta krav till kostnadseffektiv och säker lösningsarkitektur kring infrastruktur.
 • Hantera arkitektoniska frågor relaterat till infrastruktur genom hela livscykeln av lösning; från införande till avveckling.
 • Tillsammans med övriga arkitekter dokumentera och skapa strukturkapital relaterat till din domän.
 • Kontinuerlig omvärldsbevakning inom ditt område, följa utvecklingen av och sprida kunskap om nya teknologier, plattformar och best-practises.
 • Medverka i arkitekturrådets arbete i projekt, uppdrag och linjearbete med ansvaret för infrastrukturaspekter.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ingå i arkitekturrådet, samt arbeta tillsammans och ut mot hela driftavdelningen. Du kommer sitta i moderna lokaler i Waterfront Building på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.

MER OM DIG

I rollen som IT-arkitekt inom infrastruktur ser vi gärna att du har haft en operativ bakgrund inom drift, vilket har gett dig en stor förståelse att kunna se helheten. Du är trygg med att kommunicera mot olika kontaktytor i en större organisation.

Vi ser också gärna att du har:

 • Övergripande förståelse för alla delar inom IT och gärna också förståelse för teknisk säkerhet och skalbarhets- och kontinuitetsfrågor.
 • Erfarenhet av att i en ledande roll ta fram arkitektur för större infrastrukturprojekt.
 • God erfarenhet av att analysera och översätta affärskrav till tekniska krav i projekt och linje.
 • Erfarenhet, intresse och kunskap om Cloud-området (IBM/Amazon, Azure), IaC
 • Vana att arbeta med (infrastruktur-) leverantörer, leverantörsstrategier.
 • Förmåga att ta till sig och tolka och förstå implikationer av regelverk och riktlinjer, lagar och förordningar.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 

Svensk Exportkredit

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!