Informationssäkerhetssamordnare till Apoteket

Informationssäkerhetssamordnare till Apoteket

Arbetsgivare Apoteket
Placeringsort Solna
Yrkeskategori IT Security
Sista ansökningsdag 2021-02-20
Friskvård Friskvård
Livspussel Livspussel
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter

Ta ägandeskap och driv Apotekets informationssäkerhetsarbete, en nyckelfunktion i vår samhällsbärande verksamhet i Stockholm!

Bli en del av ett hållbart företag beläget i en framtidsbransch! Gör skillnad som informationssäkerhetssamordnare och bidra till samhällsnytta genom att implementera processer för att säkerställa verksamhetens informationshantering. I en förändringsbenägen organisation får du sätta din prägel ett viktigt arbete!

VI ERBJUDER DIG

Hos Apoteket finns både själ och skäl, vissa jobb är mer självklara än andra men här finns många skäl att trivas. Kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet. Apoteket vet att välmående och engagemang gör dig bättre på ditt jobb, därför bryr de sig om din hälsa lika mycket som sina kunders! För att du ska känna dig engagerad erbjuds du: 

  • Att bli en del av ett varumärke som ligger i framkant gällande hållbarhet
  • En nyckelroll där du får känna ägandeskap och driva förbättring inom ett mycket viktigt område
  • En arbetsplats med god stämning, trevliga kollegor och bra förmåner.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som informationssäkerhetssamordnare kommer du vara en naturlig partner till IT och arbetar mot hela verksamheten för att skapa säkerhet i samtliga processer. Genom både operativt och strategiskt arbete är din uppgift att:

  • Utveckla och implementera policys, riktlinjer och rutiner för säker informationshantering
  • Säkerställa rutiner, uppföljning av informationssäkerhet och incidenthantering
  • Ta fram underlag med styrkor och svagheter för att kunna ta beslut kring bedömning av krav
  • Stödja verksamheten i informationsklassning, riskanalys och kravställning av skyddsåtgärder
  • Ansvara för att organisationens medarbetare hålls uppdaterade och utbildas inom informationssäkerhet.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ingå i avdelningen för Juridik och HR samt ett IT-säkerhetsforum tillsammans med bland annat dataskyddsombud, bolagsjurist och IT-säkerhetsspecialist. Du arbetar självständigt för att säkerställa säkerheten i samtliga processer i hela verksamheten, där ingår även butiker, e-handel och övriga samarbeten.

Apoteket arbetar enligt agilt arbetssätt och har kommit i fas med ramverket SAFe (Scaled Agile Framework).

Det nya kontoret är beläget i härliga lokaler i Solna, Stockholm.

MER OM DIG

Vi ser gärna att du är en person som visar stort engagemang och självförtroende. Vidare är du initiativtagande och arbetar för att ständigt förbättra arbetssätt och är inte rädd för förändring. Då du kommer att arbeta mot flera team uppskattar du samarbete men kan själv ta initiativ och beslut. Du har också en mycket god kommunikationsförmåga och du kommunicerar och skriver flytande både på svenska och på engelska.

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av liknande arbete, gärna från retail-branschen, och förstår vilka krav som bör ställas för att uppnå säker informationshantering. Du har arbetat i komplexa IT-miljöer och har förmågan att se saker ur ett verksamhetsperspektiv. Du har god kännedom av IT och IT-säkerhet samt vet hur man använder digitala verktyg i arbetet. Det är meriterande med erfarenhet av informationssäkerhetsramverk som exempelvis NIST, ISO 27000-serien eller certifieringar som CISSP, CISA eller CISM.

Apoteket

Läkemedel och hälsa,Apoteket AB, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och ca 400 apotek. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Vi bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö. Här präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Vi ska vara den ledande och mest omtyckta apoteksaktören med en långsiktigt god lönsamhet. Våra kärnvärden är grunden i företagskulturen och det dagliga arbetet. Här delar du övertygelse med människor som av olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av vår själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!