ICA i Stockholm söker Digital analytiker

ICA i Stockholm söker Digital analytiker

Arbetsgivare ICA Sverige
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data och Analytics
Sista ansökningsdag 2021-06-30
Jobba hemma Jobba hemma
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Livspussel Livspussel
Ny Teknik Ny Teknik

Bidra till mer personifierat och datadrivet ICA och skapa förutsättningar för webbanalys i nystartad roll som Digital Analytiker

Här ges du en unik möjlighet att få jobba med produkter som alla har en relation till med drygt 300 miljoner besök och över 1 miljard sidvisningar per år! Du får en nyckelroll i att säkerställa datakvalitén och jobba med mängder av spännande kunddata för att sätta grunden till mer datadrivna beslut.

Vi ser fram emot din ansökan!

VI ERBJUDER DIG

  • En portfölj av digitala kanaler/plattformar (web, app, scanner, voice etc.) som är några av de mest besökta och konsumerade i Sverige med stora, affärspåverkande datavolymer
  • En tech stack i framkant. Exempel på tjänster som tillhör vår vardag är Google Analytics 360, Google Analytics 4, Server-side tagging, Google Cloud Platform samt BigQuery
  • En roll där de tekniska lösningarna har direkt påverkan på våra förmågor inom datadrivet arbete och analys
  • En kreativ arbetsmiljö där du får arbeta nära analytiker, produktägare, UX och inte minst kollegorna i utvecklingsteamen
  • En lyhörd och inkluderande organisation med en vänlig och hjälpsam kultur som sätter ditt välmående, intresse och drivkraft i första hand.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Digital analytiker kommer fokus ligga på att säkra så att data ligger till grund för beslutsfattande på DigX (Digital Experience). Här kommer du bl.a:

  • Ansvara för det tekniska spårningsflödet i hela utvecklingsprocessen
  • Ansvara för granskning och felsökning av insamlad data
  • Ansvara för rutiner och automatiserade processer i syfte att kontinuerligt höja standarden och kvalitén på den digitala datainsamlingen
  • Ansvara för att extrahera, integrera och samla in data, t.ex. för analysstöd, datavisualisering och rapportering
  • Ansvara för att tillgängliggöra digital data genom befintliga eller nya datakällor.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer att tillhöra avdelningen DigX och jobba tillsammans med fem produktteam. Här har du dagligen dialog med andra digitala och tekniska analytiker, UX, Produktägare och utvecklare. Vi arbetar agilt vilket möjliggör närhet till verksamheten och snabbhet i beslut. På avdelningen finns ett flertal produkter som du kommer att jobba med såsom Ica.se, ICA appen samt andra digitala tjänster som Scanna Appen, Mitt Klimatmål, Matkassen och voice-tjänsten Monica.

Under rådande pandemi arbetar vi enligt FHM:s riktlinjer med en stor andel distansarbete vilket även kommer att vara möjligt på sikt. Kontoret ligger nära Solna station och här finns möjligheter till gym och motionsstationer.

MER OM DIG

Vi söker dig med ett stort tekniskt intresse, där du har tidigare erfarenhet av digital analys och/eller programmering inom exempelvis Javascript. För dig är det en självklarhet att data ska hålla en hög kvalité och ligga till grund för alla affärsbeslut samt förmedlar gärna detta vidare. Vi ser att du har goda kunskaper i Google Analytics och Google Tag manager samt har goda kunskaper i tracking och implementering av mätpunkter. Vi ser även att du är van att jobba med dataextrahering och dataintegrering. Du trivs i en central roll med nära dialog med framförallt utvecklare och även verksamhet. Du har lätt att ta in och förstå önskemål och göra något konkret av det och därefter att följa upp och säkerställa att datan håller en hög kvalité.

Det är ett stort plus om du har kunskaper i SQL och Google BigQuery samt förståelse för visualiseringsverktyg såsom Tableau och Google Data Studio.

ICA Sverige

Som medarbetare på ICA är du en del av både goda måltider och god förändring. Allas bidrag är lika viktiga och bygger på att du har egen drivkraft, mod att förändra och förbättra. ICA är ett företag som grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskraft. Det är genom våra olikheter och vår ambition som vi har blivit framgångsrika. Vi tror på individens förmåga och kraften i det gemensamma. För oss är med andra ord individens förmåga och vilja att växa den viktigaste delen i vår gemensamma kraft. På ICA kan du prova olika utmaningar, få kompetensutveckling och möjlighet att förflytta dig inom företaget. Vi utvecklar kontinuerligt våra ledare för att de tillsammans med dig ska kunna skapa de bästa förutsättningarna för goda prestationer. Dessutom blir du en del av ett företag där gemensamma värderingar, dialog och ömsesidig respekt är hörnstenar. Hos oss kan du göra skillnad.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!