Digital Analytiker – konsultuppdrag

Digital Analytiker – konsultuppdrag

Uppdragsgivare Ada Freelance Community
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data & Analytics
Sista ansökningsdag 2019-12-08
Centralt kontor Centralt kontor
Dedikerad konsultchef Dedikerad konsultchef
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter

Är du frilansare inom Data och Analys. Vi på Ada Digital söker nu ytterligare konsulter till våra kunder i Stockholm.

Vill du vara med och forma framtidens digitala samhälle?

Ada Digital utökar vårt nätverk, Ada Freelance Community inom Data och Analys och söker frilansare för konsultuppdrag hos våra kunder. Vi ser nu en ökad efterfrågan på kompetens inom Digital analys, Webbanalys, Data Scientist.

Som underkonsult i Ada Freelance Community får du ta del av och har möjlighet att söka alla våra uppdrag samtidigt om du får en gemenskap och tillhörighet med andra egenföretagare. Du utvecklas också långsiktigt i din konsultroll då vi kan branschen och löpande erbjuder dig en inblick i omvärlden och trender.


Välkommen med din ansökan så berättar vi mer!

ERBJUDANDET TILL DIG

Genom att vara en del av Ada Freelance Community är du som egenföretagande konsult fri men ändå inte ensam. Du är oberoende och bestämmer själv över din tid, vilka uppdrag du vill hoppa på och i vilken omfattning. Samtidigt är du en del av ett nätverk av andra egenföretagare i branschen, så att du kan utbyta kompetens och know-how.

Ada Freelance Community är den främsta länken mellan dig som konsult och våra uppdragsgivare – och du kan istället fokusera på det du är bäst på att utveckla – vår gemensamma kunds affär. Du får en långsiktig och personlig relation med oss så att vi verkligen förstår på vilken arbetsplats du kan trivas och prestera som bäst.

Vi har flera intressanta kunder med spännande och utvecklande uppdrag där du får chansen att skapa kontakter och utveckla din kompetens.

DET HÄR GÖR DU HOS DIN UPPDRAGSGIVARE

Uppgifterna kan variera beroende på uppdrag och tjänst men som digital analytiker har du det övergripande ansvaret för att mäta, analysera och skapa insikter som ger rätt förutsättningar att utveckla och optimera e-handelssidor, övriga digitala kanaler och digitala tjänster. En analytiker arbetar ofta i tvärfunktionella team tillsammans med projektledare, UX, designers, utvecklare och QA, där du ansvarar för att ge kunden insikter att förbättra sina tjänster baserat på data.

Du har en nyckelroll i den strategiska satsningen på våra kunders digitaliseringsresa. Du ansvarar för att löpande mäta, analysera och skapa insikter om hur kunderna använder sina digitala kanaler. Du säkrar att rätt mätverktyg och metoder används på ett effektivt sätt i det löpande optimeringsarbetet.

 

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Våra kunder är främst medelstora företag som verkar i en rad olika branscher. Gemensamt är att de alla verkar inom digital utveckling.

MER OM DIG

Du har ett intresse av att förstå hur besökare använder digitala tjänster, vad som driver användares beteende och hur detta kan förändras och optimeras.

Som person är du nyfiken och driven att hitta kärnan till besökarnas beteende och kopplingen till kundernas affär/verksamhet. Du är intresserad av analys och tar gärna till dig nya verktyg och kunskaper och införlivar dem i ditt dagliga arbete. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av att jobba hypotesbaserat och därtill en vilja att förändra och att ständigt förbättra.

Vanligt förekommande uppgifter och önskade färdigheter:

Erfarenhet av Googles produkter (främst Google Analytics och Google Tag Manager)

Erfarenhet av A/B-testverktyg och varför, och hur, man använder verktyg för multivarianttester.

Erfarenhet av att planera och sätta upp mätspårning

Van vid att ta fram och kommunicera mål och utfall för en organisation

Arbetar insikts- och datadrivet med hög förståelse för affären och vad som driver värde för kunden.

Ada Freelance Community

Ada Freelance Community är konsultnätverket för dig som vill utvecklas som egenföretagare inom Tech, UX & Design, Data & Analytics och Digital Commerce. Vi samarbetar med flera spännande företag där du själv väljer vilket konsultuppdrag du vill hoppa på. Som medlem i Ada Freelance Community blir du en del av ett virtuellt nätverk där du kan utbyta erfarenheter med andra egenkonsulter inom digital utveckling. Vi är en del av Ada Digital, en modig partner för de som vill rekrytera eller anlita en konsult för att utveckla sin digitala affär.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker uppdraget enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför uppdraget intresserar dig och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Urvalet sker löpande. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till oss på Ada Digital. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!