Digital analytiker till UR i Stockholm

Digital analytiker till UR i Stockholm

Arbetsgivare Utbildningsradion (UR)
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data & Analytics
Sista ansökningsdag 2020-04-04
Livspussel Livspussel
Ny Teknik Ny Teknik
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling

Vill du analysera användarbeteenden på digitala plattformar som gör skillnad? Sök då till Digital analytiker till UR i Stockholm!

Utbildningsradion (UR) befinner sig på en spännande resa och söker nu dig som är en analytiker och som vill förstå användarbeteenden genom mätning och analys av tjänster.

Med din analytiska förmåga får du vara med och påverka vårt användarcentrerade arbete på UR:s webbplattformar, iOS/Android-appar och TV-appar. Här får du möjlighet att driva dina egna projekt, prova på nya tekniker och tillsammans med produkt-team testa dina idéer för att förbättra användarupplevelsen!

VI ERBJUDER DIG

Vi kan erbjuda dig en kreativ, kunskapsdriven och stimulerande arbetsplats, där du kommer få stora möjligheter att fördjupa dig i UR:s användare, produkter och tekniker. Här kommer du att arbeta med en produkt som är välkänd och mycket uppskattad av många användare. UR har en viktig funktion i samhället, där din roll kommer ha stor påverkan på dess framtida utformning och funktion.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som Digital analytiker hos UR kommer du att jobba med mätning och analys av användarbeteenden på UR:s samtliga tjänster som består av webbplattformar och iOS/Android-appar. Du kommer bland annat att:

 • Jobba med Google Analytics (GA) och Firebase Analytics
 • Använda dig av Google Tag Manager
 • Använda dina kunskaper i Javascript, SQL, HTML och CSS
 • Genomföra, analysera och dra slutsatser från A/B-tester
 • Identifiera, analysera och föreslå förändringar av olika flöden baserat på insikter
 • Arbeta med visualisering av data
 • Samarbeta med UX för att analysera kvalitativa mätningar av sajten så som heat maps, undersökningar och fokusgrupper
 • Driva analysarbeten med andra analytiker i teamet

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ingå i UR:s avdelning inom digital utveckling där du kommer jobba nära två andra analytiker, samt samarbeta med andra produktägare, utvecklare och UX-specialister för att tillsammans förbättra och utveckla UR:s digitala produkter!

Du kommer sitta i nybyggda lokaler i SVT-huset som ligger centralt vid Gärdet i Stockholm.

MER OM DIG

Vi söker dig med ett stort analytiskt och tekniskt intresse, där du har tidigare erfarenhet av digital analys, är van att analysera data från olika källor och har en förmåga att dra tydliga slutsatser. Vi ser också gärna att du har en relevant utbildning och kunskap inom:

 • Google Analytics och Firebase Analytics
 • Google Tag Management
 • Konverteringsoptimering
 • A/B tester
 • Mätning av appar
 • Lättare programmering inom JavaScript, HTML, CSS och SQL

För att komma in bra i rollen ser vi gärna att du gillar att samarbeta och inspirera till att arbeta datadrivet. Du är självgående, kan ta egna initiativ och har förmågan att genom din analys få igenom förändringar. Du har också lätt för att kommunicera och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildningsradion (UR)

Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program via SVT:s och SR:s marksändningar. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Företaget är i en spännande utvecklingsfas och digital transformation. I januari 2019 lanserade vi vår nya vision Frihet genom kunskap – till de många och de få. Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!