Digital Analyschef till Aller media i Stockholm

Digital Analyschef till Aller media i Stockholm

Arbetsgivare Aller media
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data & Analytics
Sista ansökningsdag 2019-05-21
Centralt kontor Centralt kontor
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Livspussel Livspussel
Ny Teknik Ny Teknik

Brinner du för utveckla affärer och verksamheter genom insikt och analys? Då är jobbet som analyschef på Aller media något för dig

Vill du vara med och bygga upp en modern analysavdelning på ett av nordens största mediehus och vidareutveckla varumärken som Elle, Baaam och Feminina?

VI ERBJUDER DIG

Här erbjuds du möjligheten att driva företagets digitala resa framåt och sätta analys på kartan. Aller media är en datadriven organisation som kan erbjuda dig utrymmet att bygga något nytt från grunden. Här kommer du in i en familjär och välkomnande atmosfär där vi värdesätter samarbete framför vassa armbågar.

Varje dag skapar Aller media innehåll och tjänster för att göra Sveriges kvinnors liv rikare. 

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Din primära uppgift blir att öka analyskraften i alla delar av affären. För att kunna skapa 360-analyser, personaliserade erbjudanden och innehåll behövs en datalake byggas och en ny organisation formas. Därför söker vi dig som vill växa och utveckla snarare än förvalta.

Du kommer bland annat:

  • Ansvara för rekrytering och prioritera actions framåt
  • Leda och driva arbetet mot en datalake, som i sin tur kommer ligga till grund för framtida analysarbete
  • Skapa 360-analyser för att få en bättre förståelse och bli ännu mer relevanta för Aller medias målgrupp
  • Vara med och sätta upp KPI:er och modeller för konvertering.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Aller media arbetar i tvärfunktionella team och i det kommer du ha en central roll som innebär daglig kontakt med övriga delar av organisationen. I rollen kommer du även att samarbeta med Aller medias nordiska enheter. Kontoret är beläget vid Stureplan i centrala Stockholm.

Teamet består idag av data scientist, webanalytiker, kundinsiktsanalytiker och förväntas växa under din ledning

MER OM DIG

Vi föreställer oss att du tidigare haft en operativ roll inom analys och nu gått mot en mer strategisk riktning. Du har en förmåga att få med dig människor och kan med lätthet förmedla värdet av analysarbetet i relation till strategiska beslut. Vidare ser vi framför oss att du tilltalas av att driva den digitala resan utifrån ett holistiskt perspektiv. Du tänker brett och har förmågan att ta nya perspektiv och är inte rädd för att kliva in och ta initiativ, samtidigt som förändringen man ska genomföra kräver ödmjukhet och lyhördhet.

Vi hoppas och tror att du brinner för Aller medias produkter och ser tydligt framför dig hur du kan bidra till organisationens fortsatta växande.

Aller media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.
Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi älskar att tillsammans skapa unika upplevelser och innehåll som får människors hjärtan att slå lite snabbare, något som också känns i stämningen i vårt mediehus. Här finns en inbjudande gemenskap och en omtanke om varandra som gör det så mycket roligare och så mycket mer inspirerande att testa nya idéer och utvecklas tillsammans för att fokusera på vår gemensamma framgång. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar.

Promotionfilm Aller media from Joakim Holfve on Vimeo.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din rekryteringsupplevelse med Ada

Sök jobbet utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med ansvarig rekryterare.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Träffa din nya chef

Du besöker företaget, träffar den rekryterande chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Nytt jobb!