UX-designer till SVT Nyheter och Sport:s app-team

UX-designer till SVT Nyheter och Sport:s app-team

Uppdragsgivare SVTi
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Design & UX
Sista ansökningsdag 2020-04-01
Ny Teknik Ny Teknik
Livspussel Livspussel
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling

Brinner du för användarbeteenden, research och analys? Välkommen att jobba med SVT:s nyhets- och sportappar!

Vill du utveckla en av landets största och snabbast växande nyhetstjänster? Appen SVT Nyheter har tredubblat sin användning de senaste tre åren och app-teamet på SVT arbetar ständigt med analys och uppföljning för att se till att så många som möjligt ska kunna ta del av deras tjänster.
På SVT får du som UX-designer möjlighet att jobba i det ständigt föränderliga medielandskapet och påverka SVT:s framtida nyhetsappar för iOS och Android.

VI ERBJUDER DIG

Möjlighet att jobba med ett av Sveriges starkaste varumärken med produkter som uppskattas och påverkar många människor. Här blir du en del av vår moderna, snabbrörliga och innovativa organisation där vi tror att de bästa lösningarna kommer från ett gott samarbete och en nyfikenhet på nya idéer. Tror du, liksom vi, på ett starkt tvärfunktionellt team så kommer du hitta hem hos oss!

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som UX-designer har du en nyckelroll i app-teamet. Ditt uppdrag är att genom analys och research med användaren i centrum skapa en produkt i världsklass. Med ägandeskap för UX-processen kommer du att bidra till ett mer nyfiket och informerat Sverige genom att:

  • Jobba i en lättrörlig miljö med fokus på att skapa användarvärde och förbättrad användarupplevelse
  • Facilitera workshops för att generera idéer, insikter och hypoteser
  • Optimera apparna över tid
  • Jobba experimenterande och datadrivet för att nå insikter
  • Balansera användarnas behov mot olika typer av affärsmål och teknisk genomförbarhet

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

På SVT blir du en del av app-teamet som idag består av 10 personer. Tillsammans med utvecklare, testare, designer, analytiker och produktägare ansvarar ni för SVT Nyheter och Sports iOS och Android-appar. Det är ett autonomt team som med agila metoder och mobbprogrammering jobbar för att skapa framtidens nyhetstjänst.

Rollen innefattar även löpande samarbete med olika redaktioner och andra team.

Du kommer att sitta i trevliga lokaler i SVT-huset som ligger vid Gärdet i Stockholm.

MER OM DIG

Vi söker dig som är trygg i din UX-kompetens och som kan utmana oss med nya perspektiv och idéer. Du har erfarenhet av Lean UX och digital produktutveckling och gillar såväl att grotta ner dig i användarinsikter som att experimentera och testa dig fram för att förstå användarna.
Du kan balansera kvantitativ och kvalitativ research för att formulera insikter och har ett genuint intresse för nyheter och public service. För dig är det också en självklarhet att hela tiden förhålla dig till data för att skapa riktning i dina beslut. Du tycker dessutom att det är spännande att följa upp resultatet och se effekten av ditt arbete.

Då du i denna roll kommer att samarbeta med många kollegor, ser vi gärna att du trivs att arbeta i team, är duktig på att kommunicera på svenska och engelska och vill dela med dig av dina kunskaper.

SVTi

SVTi är en interaktiv avdelning som utvecklar och underhåller digitala tjänster så som SVT Play, SVT Nyheter och sport, Barnplay och Melodifestivalappen. Vi är ca 120 personer som arbetar i tvärfunktionella produktorienterade team för att designa och utveckla SVT:s plattformar och funktioner. SVTi upprätthåller utvecklingsplaner för de interaktiva produkterna i linje med SVT:s övergripande mål. Framtida strategier tas fram tillsammans med beställare, programchefer, analytiker, projektledare, redaktioner m fl. Vi jobbar kontinuerligt med prioriteringar för att utveckla produktområdena på bästa sätt. Vi är en viktig del av kunskapsnavet kring det digitala på företaget som helhet. Vi bjuder in till design studios, workshops, utbildningar och inspiration. Är gärna bollplank och samtalspartner i idéutveckling. Vi hjälper till att värdera utvecklingsönskemål och behov utifrån publik- och verksamhetsnytta. SVT nyheter och sport online utvecklas tillsammans med nyhetsdivisionen för att ge publiken ett relevant, trovärdigt, snabbt och fördjupande erbjudande.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!