BI-Utvecklare till Svensk Exportkredit (SEK)

BI-Utvecklare till Svensk Exportkredit (SEK)

Arbetsgivare Svensk Exportkredit (SEK)
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data & Analytics
Sista ansökningsdag 2020-08-12
Ny Teknik Ny Teknik
Centralt kontor Centralt kontor
Livspussel Livspussel
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling

Som BI-Utvecklare hos SEK i Stockholm kommer du jobba med finansiella data och utveckla vår framtida datahantering och analys!

Här kommer du in i en välkomnande och stabil organisation som har en positiv samhällsfunktion som främjar svensk exportnäring. Du kommer ha en bred roll och jobba med hela kedjan inom Business Intelligence, där du samtidigt kommer ha stora möjligheter att specialisera dig och påverka områden som intresserar dig.

Just nu jobbar vi med Power BI och försöker få in ännu mer Python, så om det är intressant för dig att utvecklas inom så borde du läsa vidare!

VI ERBJUDER DIG

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder.

Vi är nu inne i en förändringsresa där vi utvecklar hur vi idag bearbetar, lagrar och presenterar data. Du får här möjlighet att vara drivande i att etablera konkreta lösningar och samtidigt höja blicken och arbeta övergripande med frågor rörande datahantering och analys.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Här kommer du att verka brett inom SEK:s analys- och uppföljningsplattform där du tillsammans med ditt team kommer att utveckla och jobba med:

 • Microsoft SQL och Python.
 • Dimensionsmodellering inom SEK:s Data Warehouse-lösning.
 • Visualisering i PowerBI.
 • Microtjänster
 • Enhets- och systemtestning.
 • Omvärldsbevaka, testa och implementera nya system och metoder inom BI/DW.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ingå i BI- teamet som idag består av 15 utvecklare. Hela IT avdelningen består av ca 80 kollegor som alla sitter på huvudkontoret i moderna lokaler centralt i Stockholm (Klarabergsviadukten).

MER OM DIG

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att jobba inom Business Intelligence och Data Warehouse och som brinner för ny teknik och att hitta långsiktiga och innovativa lösningar. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av:

 • Microsoft SQL Server Stack (SSAS, SSRS och Power BI).
 • Något eller några visualiseringsverktyg som exempelvis Tableau, QlikView eller Power BI.
 • Modellering inom relationsdatabaser.
 • Flytande i engelska i både tal och skrift.
 • Meriterande om du har tidigare erfarenhet, alternativt god kunskap av att jobba med finansiella data.

Är du en kommunikativ person som älskar att jobba i team och som gillar att analysera och hantera transaktionsintensiva data så kommer du att trivas hos oss. Vi ser fram emot att höra från dig! 

Svensk Exportkredit (SEK)

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

OBS! Vi kommer börja ta in kandidater för en första intervju i början av augusti pga sommartider.

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!