Har du också ett halvfullt utvecklingsteam och svårt att hinna utveckla digitala produkter i den takt du önskar? Med Ada Digitals öppna och modiga syn på bristkompetens kan vi fylla ditt team med utvecklare och få klar er programmering i tid. Vi rekryterar talanger, specialister och förändringsledare inom tech!

Var öppen och du lyckas rekrytera oväntade specialister

Behöver du fler personer och större mix i dina utvecklingsteam? Är du trött på utdragna rekryteringsprocesser? Framförallt, är du en modig ledare som tror att innovation börjar med ett annorlunda tillvägagångssätt? För att lyckas fylla ditt team med utvecklare och programmerare krävs att du vid sidan av seniorer, vågar rekrytera oprövade kort.

Det kan handla om juniorer, nyanländ arbetskraft eller från angränsande kompetensområden. Ofta innebär det en osäkerhet för våra kunder, eftersom kompetensen inte finns formellt i ett traditionellt CV eller på Linkedin.

Men med vår datadrivna rekryterings­process får du, utöver våra rekryterares bedömning, även data från arbetspsykologiska och tekniska tester. Det innebär att vi kan verifiera kunskapen hos programmerare som inte syns i ett CV, för att du som kund ska känna dig trygg med din rekrytering. Vårt rekryteringssätt bygger på forskning och det fungerar. Ett exempel är vårt projekt Java4Women.

Med Ada Digital får du:

  • Fler kandidater presenterade, som alla har hög potential
  • Ökad mångfald i ditt utvecklingsteam
  • En kortare och mer prisvärd rekryteringsprocess