är du också en Ada

Är du också en Ada?

När vi startade Ada Digital inspirerades vi av världens första programmerare. Begåvad, motiverad, utmanade, och med stor potential. Och precis det är vad vi som IT-rekryterare letar efter. Varje dag. Och vi har uppdragsgivare som också är intresserade av just dig. Så, är du vår nästa Ada?

Ada Lovelace. Hon var begåvad, motiverad och en duktig matematiker. Ada kombinerade fantasi och vetenskap när hon utforskade vad som idag kallas digitaliseringen. Det som skilde Ada åt från övriga samtida matematiker var att hon ifrågasatte grundläggande teorier. Hon var inte som alla andra vilket gjorde att hon nådde andra framgångar.

Vi är övertygade om att det bor en Ada i varje människa. Som inte alltid kommer till sin rätt. En outforskad potential som egentligen är gränslös om den bara ges utrymme att växa. Ada Digital grundades ur frustrationen att så få människor i IT-branschen öppnar upp för den potentialen. Oftast fokuserar rekryterare bara på de som har lång erfarenhet från de tuffaste tech-bolagen. Inte alltför sällan stannar kravlistan på programspråk och ramverk.

Man prioriterar ner, och ibland helt bort, motivation och personliga egenskaper eftersom det finns så få kandidater med rätt erfarenhet. Samtidigt skriker branschen efter fler kvinnor och ökad mångfald. Efter nya idéer och innovation.

Och det är klart. Ada var inte lik någon annan matematiker och kunde därför se saker ur ett annat perspektiv. Mångfald bidrar ofta till det. Dynamik och nya perspektiv.

Det är därför vi vågar sticka ut hakan och säga att vi avskyr nätverksrekrytering. De som känner någon, som kan tipsa om någon, och så blir det bara samma gamla gäng som på förra arbetsplatsen. Samma företagskultur och samma produkter.

Det är många som behöver rekrytera digital kompetens. Och vi väljer att jobba med de företag som vi själva gillar mest. De som är i rörelse, som vågar tänka nytt och är teknikdrivna. Som vill ha medarbetare som adderar till företagskulturen, inte bara passa in. Men vi är också måna om att ge dig som kandidat en transparent och positiv rekryteringsupplevelse.

Hejdå rekryteringsprocess där kandidater ska anpassa sig efter förutbestämda deadlines och vad företag kräver snarare än vad de kan erbjuda. Hej agil rekrytering! En snabbrörlig rekryteringsupplevelse där du och din potential står i fokus. Och där du kan följa din ansökan i realtid.

Är du redo? Vi vill gärna höra mer om hur du vill utvecklas!